×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

جدیدترین ها

امروز : جمعه, ۱۰ فروردین , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Friday, 29 March , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
رئیس جمهور برای اصلاح اقتصاد از آبروی خود مایه گذاشتند/ یارانه ایرانی‌ها در جیب خارجی‌ها

به گزارش تهران۲۴ به نقل از مرکز خبر حوزه، حجت الله عبدالملکی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جلسه هم اندیشی مبلغان و اساتید برجسته حوزوی در قم با اشاره به اصلاح نظام عادلانه یارانه ها، بیان داشت: در ابتدای تشکیل دولت، خدمت مقام معظم رهبری رسیدیم و ایشان تأکید داشتند که شما تمام کارهای دولت سیزدهم باید مبتنی بر معیار عدالت باشد و آقای رییس جمهور نیز با نیت تحول آمده و کار را به عهده گرفتند و همه اعضای دولت این تفکر را دارند و ایشان را همراهی می کنند تا عقب ماندگی ها را جبران نموده واصلاحات اساسی در کشور انجام دهیم.

وی افزود: یکی از محور های اساسی که دولت به آن ورود کرد، مسئله اصلاح نظام یارانه هاست که سالانه مبلغ ۴۰۰ هزار میلیارد تومان به ارز ۴۲۰۰ اختصاص داده می شد تا رفاه مردم بیشتر شود؛ اما متأسفانه اثر معکوس داشته است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان داشت: این ارز از محل صادرات دولت تأمین می شود و دولت می تواند ارزی که متعلق به مردم است را به صورت آزاد در بازار به فروش رسانده و پول آن را در خزانه قرار داده و برای مردم خرج کند؛ اما به خاطر اختصاص ارز ترجیحی، آن را به مبلغ ۴۲۰۰ می فروشد و در برابر هر دلار، ۲۰ هزار تومان قیمت آن را کمتر حساب می کند که با توجه به این موضوع، قریب به ۴۰۰ هزار میلیارد تومان در سال از جیب مردم خارج می شود.

*فقط یک چهارم از عوائد ارز ترجیحی به مردم می رسید

وی اظهار داشت: دولت این ارز ۴۲۰۰ را برای رفاه مردم می دهد؛ اما متأسفانه فقط یک چهارم از این رقم به مردم می رسد و سه چهارم آن هدر می رود.

عبدالملکی در ادامه به چهاربخشی که ارز ترجیحی در آن هزینه می شود، اشاره کرد و گفت: بخش اول، دلال ها هستند که به جای اینکه اجناسی که با ارز ترجیحی تهیه کرده اند، با قیمت یارانه ای به مردم بدهند، با قیمت آزاد به بازار تزریق می کنند و در نتیجه عوائد آن در جیب دلال می رود.

وی ادامه داد: بخش دوم ارز ترجیحی، خرج قاچاق در کشور می شود و ما امروز شاهد حضور اقلام یارانه ای کشور همچون آرد، روغن و … در بازارهای افغانستان، پاکستان، عراق، ترکیه و … هستیم و از حق مردم ایران، ملت های دیگر استفاده می کنند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی یادآور شد: دولت جمهوری اسلامی ایران ارز ترجیحی و یارانه برای این اقلام قرار می دهد تا رفاه آن برای مردم ایران باشد؛ اما قاچاقچی این اقلام را با قیمت کمی که دارد، قاچاق کرده و با قیمت بسیار بالاتر در کشورهای دیگر به فروش می رساند که متأسفانه عدالت نیست و از حق مردم ایران زده می شود.

عبدالملکی در ادامه به موضوع ماکارونی اشاره کرد و گفت: ماکارونی از طریق مبادی قانونی صادرات می شود؛ اما فقط ۵۰ درصد تولید ماکارونی در کشور مصرف شده و ۵۰ درصد آن که یارانه به آن نیز تعلق گرفته، در خارج از کشور مصرف می شود که از حق و یارانه مردم ایران استفاده کرده است و برای همین ماکارونی، ۵ هزار میلیارد تومان یارانه مصرف می شود.

وی افزود: بخش سومی که از عوائد ارز ترجیحی استفاده می کنند، تولید کننده های خارجی هستند که یارانه ایرانیان به جیب آنان وارد می شود.

وی اظهار داشت: بخش چهارم از ارز ترجیحی برای مردم ایران مصرف می شود و عملا سه چهارم از این یارانه ۴۰۰ هزار میلیارد تومانی به مردم کشور نمی رسد و دلالان، قاچاقچیان و تولیدکنندگان خارجی از عوائد آن بهره مند می شوند و این مدل موجود با عدالت و رفاه مردم در تضاد است.

* برنامه های اقتصادی دولت برای مردم

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه به برنامه های دولت برای ۴۰۰ هزار میلیارد تومان اشاره کرد و گفت: برنامه دولت این است که این مبلغ را به خود مردم بدهد تا خود آنان برای پول خود تصمیم گیرنده باشند و با این کار، بساط قاچاق، دلالی و … جمع خواهد شد و رفاه بیشتری برای مردم ایران خواهد بود.

عبدالملکی به اقلام یارانه ای که گران خواهند شد، اشاره کرد و ابراز داشت: مرغ، تخم مرغ، روغن و لبنیات، چهار کالایی هستند که یارانه به آنان اختصاص پیدا کرده و با اصلاح یارانه ها، پول یارانه آنان به حساب مردم واریز خواهد شد و قیمت این چهار کالا تغییر خواهد کرد.

وی خاطرنشان ساخت: بسیاری از افراد خطاب به رئیس جمهور گفته اند که چرا شما وارد این فضا شده و دست به اصلاح یارانه ها زده اید؛ اما ایشان از آبروی خود مایه گذاشته اند تا عوائد یارانه ها به خود مردم برسد و وضعیت اقتصادی کشور اصلاح گردد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: در قانونی که مجلس شورای اسلامی به تصویب رسانده، آمده است که دولت در بودجه ۱۴۰۱ حق ندارد حتی یک دلار را به قیمت ۴۲۰۰ به فروش برساند و باید این یارانه به صورت کالابرگ الکترونیکی به مردم پرداخت شود تا رفاه بیشتری برای آنان حاصل گردد.

عبدالملکی بیان داشت: تا دو ماه یارانه نقدی برای مردم واریز می شود؛ چراکه هنوز زیرساخت کالابرگ الکترونیکی آماده نیست؛ اما به محض آماده سازی این کالابرگ، سهمیه های مناسبی برای مردم در چهار قلم ذکر شده اختصاص پیدا خواهد کرد و مردم با کالابرگی که همان کارت بانکی آنان خواهد بود، می توانند این اقلام را با قیمت مناسب دریافت نمایند.

وی در پایان گفت: جریان های ضد انقلاب و معاند در داخل و خارج از کشور به دنبال سم پاشی علیه اصلاح یارانه ها هستند تا سرمایه اجتماعی نظام را کاهش دهند و صحبت از گرانی سراسری می کنند؛ اما باید بگوییم که گرانی کالاها به معنای کاهش رفاه مردم نیست؛ چراکه دولت آن را جبران خواهد کرد و همچنین اصلاح مناسبی در نظام اقتصادی کشور اتفاق خواهد افتاد.

انتهای پیام/

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.