به گزارش تهران۲۴،محمد حقی مدیر انتشارات کتابستان معرفت ضمن بیان اینکه یکی از کارکردهای ویژه نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران همین ملاقاتها و دیدار با مردم است، بیان کرد: فضای مجازی امکانی برای انتقال برخی مفاهیم و متنها فراهم کرده است ولی وقتی نمایشگاه حضوری شکل میگیرد گفتوگوها صمیمیتر و گرمتر است؛ برای بنده از دل هر نمایشگاهی یکسری کارهایی تولید میشود و گفتوگوهایی صورت میکیرد که احساس میکنم مثلا فلان زمینه هم مهم است و باید به آن پرداخت و درخصوص آن کتاب تولید کرد.
وی با اشاره به اینکه نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران سبب میشود ناشران درخصوص کتابهای خود بیشتر با مخاطبان صحبت کنند، عنوان کرد: به نظر من وقتی کتاب مفیدی به خوبی برای مخاطب معرفی شود، انگیزه فرد برای مطالعه آن بالا میرود، بهواقع اعتمادی که در گفتوگوها شکل میگیرد و حرارتی که با این صحبتها برای مطالعه در مخاطب ایجاد میشود، باعث میشود فرد به سمت خواندن کتاب سوق پیدا کند و چه بسا آن اثر را در اولویت مطالعه خود قرار دهد.
او ضمن طرح این نکته که کتابفروشیها تا یک حدی ظرفیت عرضه کتاب را دارند، مطرح کرد: ناشران با حضور در سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران چیزی حدود ۲۰۰ هزار عنوان کتاب یا بیشتر را در اختیار مخاطبان قرار دادند؛ به واقع مخاطب با سلیقه متفاوت از میان این همه کتاب، اثر مورد نظر خود را راحتتر پیدا میکند.
مدیر انتشارات کتابستان معرفت درباره حضور ناشران در نمایشگاه امسال بیان کرد: طبق آمار و اطلاعاتی که مسئولان این دوره از نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران ارائه میدهند تعداد ناشران نسبت به دوره قبلی نمایشگاه افزایش داشته است و این امر یعنی تعداد عناوین موجود در نمایشگاه نیز بیشتر بوده و این خود یک مزیت است.
این فعال فرهنگی درخصوص استقبال مخاطبان از نمایشگاه کتاب سیوسوم تصریح کرد: به دلیل رعایت شیوهنامههای بهداشتی راهروها در این نمایشگاه عریضتر شده است و به همین دلیل نیز جمعیت و حضور مخاطبان به چشم نمیآیند و برخی گمان میکنند جمعیت کمتر است؛ ولی تراکنش مالی این نمایشگاه به نسبت قبل خیلی بیشتر شده است. درکل بر اساس آمار و ارقامی که مسئولان ارائه میدهند و در مقایسهای که با آمار سال گذشته انجام میدهیم (با احتساب تورم) اینطور به نظر میرسد که استقبال خوبی صورت گرفته است.
وی با بیان این که برگزاری نمایشگاه کتاب سیوسوم در قالب مجازی و حضوری تحقق عدالت فرهنگی را راحتتر کرده است، اظهار کرد: از این جهت که نمایشگاه مجازی برای ناشرانی که تعداد عناوین پایینتری داشتند یا به هر دلیلی امکان حضور در نمایشگاه فیزیکی را نداشتند، ظرفیتی فراهم کرد تا محصولات خود را عرضه کنند و این یک قدم موثر است.
حقی در پایان سخنان خود گفت: به نظر میرسد قاطبه غرفههایی که واگذار شده است بر اساس شایستگیها، مزیتها، کارهایی که آن ناشران انجام دادند، تعداد کتابهای منتشر شده و امثالهم است و درواقع این موارد ارزیابی شده و بر اساس آن غرفهها واگذار شده است و این امر مثل گذشته مرعوب اسامی نبود.
انتهای پیام/
https://tehran-24.ir/?p=117804