×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

جدیدترین ها

امروز : جمعه, ۱۰ فروردین , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Friday, 29 March , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
همسر رئیس جمهور: نه مردسالاری نه زن‌سالاری؛ به اتحاد و همگرایی نیاز داریم

به گزارش تهران۲۴، «جمیله علم الهدی» همسر «سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهوری اسلامی ایران در گفت‌وگویی تلویزیونی بر لزوم همدلی و همگرایی میان زنان و مردان ایرانی تأکید و تصریح کرد، پشتوانه مقاومت نظامی، مقاومت فرهنگی است. 

علم الهدی در گفت‌وگو با شبکه خبری المیادین لبنان، با بیان اینکه استکبار جهانی ضمن سرکوب فرهنگ‌های دیگر کشورها از طریق ابزار رسانه، گفت، در زمان مبارزات انقلابی،‌ زنان مشهدی از مردان پیشی گرفتند و وقتی این موضوع را به اطلاع امام خمینی رساندند، امام از زنان مشهدی و قیام آنان حمایت کرد. 

همسر رئیس جمهور ضمن بیان اینکه در سند تحول رئیس جمهور، خانواده‌گرایی نقشی مهم دارد، هدف هجمه به زنان را، هجمه به کل فرهنگ دانست و گفت، راهکار مقابل با مردسالاری،‌ زن‌سالاری نیست، ما به همگرایی و همدلی نیاز داریم.


بخشی از گفت‌وگو؛ 

نوع جدید مردسالاری ظهور کرده است

جمیله علم الهدی در این گفت‌وگو درباره ظهور نوع جدید مردسالاری صحبت کرد و گفت،‌‌ من بیشتر فکر می‌کنم یک نوع جدید از مردسالاری ظهور کرده؛ مردسالاری در گذشته در قالب‌های ارباب رعیتی خودش را نشان میداد و به هر حال مردان ستمگری بودند که زن­‌ها را به بردگی می‌کشاندند. بعد شکل سازمانی پیدا کرد، یعنی مردهایی که در سازمان­‌های اقتصادی بزرگی بودند و از زنان دو نوع استفاده می­‌کردند، هم به عنوان کارگر شغلی هم به عنوان کارگر جنسی.

وی توضیح داد، الان در این مقطع از تاریخ که داریم صحبت می­‌کنیم اتفاقات دیگری دارد می‌افتد، یعنی خانم‌ها آگاه شدند، متوجه شدند، فهمیدند که به هرحال آن سازمان­‌های اقتصادی و اداری محبتی به آنها ندارند و از آنها بهره‌کشی می‌شود. حالا که اینها آگاه شدند اینها آمدند اسمش را من می‌گذارم مردسالاری رسانه­‌ای؛ یک نوع مرد سالاری جدیدی ایجاد کردند.

وی افزود، مردسالاری رسانه­‌ای سراسر جهان را پر کرده؛ اینها چه می‌کنند؟ با استانداردهای خاص خودشان، زنانگی را تعریف می‌کنند و در واقع آنها استاندارد فرهنگ خاص خود را ارائه می‌دهند و از همه فرهنگ‌ها می‌خواهند که آن را رعایت کنند. اگر کسی بخواهد جلویشان بایستد، آن را، آن فرهنگ را سرکوب می‌کنند. ایران یکی از جاهایی است که می­‌خواهد جلوی این استانداردها بایستد و به همین دلیل ایران را دارند سرکوب می‌­کنند؛ پس مفهومی از سرکوب رسانه‌­ای دارد اتفاق می‌­افتد و این سرکوب رسانه­‌ای به این شکل است که یا شما این استاندارد را می‌­پذیرید یا محکوم هستید و باید از بین بروید. اگر خانم ایرانی یا خانم عرب یا خانم چینی یا خانم ژاپنی هر خانمی استاندارد مردسالاری رسانه‌­ای را که براش تعریف کرده‌اند، مبنی بر اینکه تو باید این باشی ولا غیر، اگر آن زن این استاندارد را نپذیرد، او را محکوم و سرکوب می‌کنند.

علم الهدی گفت، من یک نمونه برای شما مثال میزنم. اگر شما شلوار لی چینی بخرید سایزش و قدش را باید کوتاه کنید. چرا، مگر چینی‌­ها قدشان کوتاه نیست چرا شلوار لی را بلند میدوزند؟ اگر لباس‌­هایی را مثلا در آفریقا بدوزند استاندارهایشان را باید از آمریکا بگیرند. یعنی زن آمریکایی یا زن اروپایی استاندارد زن هست؛ همه باید با او، خودشان را تطبیق بدهند؛ قد و قوارشون رو با او، استاندار وزنشون رو با زن غربی. شکل و شمایلشان را باید شبیه او کنند با انواع و اقسام جراحی‌های چهره و آرایش. در حقیقت، مردسالاری است که او را استاندارد معرفی کرده؛  حالا اگر کسی بگوید نه من این را دوست ندارم، من دوست دارم طبق فرهنگ خودم لباس سنتی خودم را بپوشم چه؟ شما توی هر کشوری می‌روید لباس‌های سنتی آن کشور را کجا پیدا می‌کنید؟ توی بازار سنتی توی بازار اصلی پیدا نمی‌کنید. در مرکز خرید پیدا نمی‌کنید. تن کارمندها پیدا نمی­‌کنید. تن دانش‌آموزها پیدا نمی‌­کنید، چرا چون استاندارد آن استاندارد غربی آمریکایی است. یعنی یک تک قطبی فرهنگی را و یک سیطره فرهنگی را بر همه جاری می‌کنند و اتفاقا فشاری که دارند می‌آورند روی مردان بیشتر از زنان است همه مردان باید کت و شلوار بپوشند کارمندها. چرا همه خانم ها باید کت و دامن یا کت و شلوار بپوشند در محل کار چرا، من این بحثی که میخوام بکنم ربطی به دیانت ندارد که دین تو چه هست. این مسئله را صرفا ایرانی نمیدانم من این مسئله را جهانی میدانم؛ مردسالاری فرهنگی مرد سالاری رسانه‌­ای در سیطره فرهنگی که مطلوب نظام سرمایه‌داری هست که از زن نیات دیگری دارد.  می‌گوید من همین را میگویم، تو همینطور باش؛ لباست همینطور باشد، من عرضم این است که ایران میخواهد جلوی این قصه بایستد… لذا زنان جهان زندگیشان را باید با فرهنگ آمریکایی تطبیق دهند اما اگر خواستند فرهنگ خود را ببینند، باید به موزه بروند. جریان گردشگری همه فرهنگ‌ها را تبدیل کرده به یک کالایی برای تماشا کردن. آنها فرهنگ خودشان را حاکم می‌کنند. پس این مسئله چرا در ایران دارد اتفاق می‌افتد چون میخواهد جلوی اینکار وایستد و به دوستانش میخواهد بگوید که بیایید مقاومت کنیم و اینجا دقیقا جایی هست که مبارزه فرهنگی خیلی جدی می‌شود.

هجمه به زنان، حمله به فرهنگ‌هاست

علم الهدی گفت، من عرض کردم این هجمه به زنان برای هجمه به فرهنگ‌هاست ولی فرهنگ مقاومت در برابر فرهنگ سلطه یا به عبارت بهتر سیطره فرهنگی که آمریکا میخواهد به سایر فرهنگ ها تحمیل بکند، ایستاده. امروز آمریکا در کشورهای مقاومت با مقاومت فرهنگی روبه‌رو شده است. همیشه بحث مقاومت را در حوزه نظامی نگاه می‌کنند برای اینکه در اصل پشتوانه آن مقاومت نظامی، مقاومت فرهنگی است، مقاومت فرهنگی توسط بانوان در خانواده و در روشهای تربیت آنها اتفاق می‌افتد، در مدرسه و دانشگاه. یعنی اگر شما شهید داری، اگر شما عملیات استشهادی داری، در فلسطین در لبنان در عراق در کشورهای مختلف، این پشتوانه‌اش همان مقاومت فرهنگی مادران یا همسران است. اگر یک همسری شوهرش را آماده شهادت نکند، رضایتمندی نداشته باشد، برای این کار، اگر مادری چنین آمادگی را نداشته باشد در او حس مقاومت ایجاد نکند او هم نمیتواند اینکار را انجام دهد.

حمایت امام از پیشگامی زنان مشهد در انقلاب

بنابراین در ایران هم همینطور است، ببینید امام خمینی (ره) وقتی [از تبعید بازگشتند و] آمدند ایران، خیلی جالب است شما می‌یبینید که پیشرو انقلاب، زنان شدند. در شهر ما مشهد بانوان آمدند در خیابان انقلاب کردند. مردان  مشهد هنوز وارد [فعالیت] انقلاب نشده بودند. خیلی‌ها متعجب شدند. خیلی‌ها پرسیدند آیا این کار درست است، حتی بسیاری از علما شک داشتند که اینکار درست است. امام خمینی اطلاعیه دادند و گفتند اینکار درست است و افتخار کردند به بانوان. شما اگر دقت بکنید انقلاب در ایران از زمان مشروطه یعنی از صد سال پیش شروع شده، ولی ابتدا خانم ها وارد بحث انقلاب نشدند، به تدریج هرچه گذشت مسئله زنان جدی‌تر شد، هرچه فرهنگ سلطه‌گر فرهنگ آمریکایی به سمت زنان حمله می‌کرد، زنان بیشتر مقاومت می‌کردند. این موضوع را در جریان حجاب در مسجد گوهرشاد مشهد تقریبا چیزی حدود هشتاد سال پیش، شما این را می‌بینید که بانوان متوجه شدند که قرار است حجاب را از آنان سلب کنند.

همسر رئیس جمهور گفت، اما الان چه اتفاقی می‌افتد، الان دوباره نظام سرمایه‌داری با سلطه فرهنگی از طریق بازار نه از طریق دولت و حاکمیت [دنبال هجمه به زنان است]. در دوره قبل از انقلاب، از طریق حاکمیت آمد لباس‌ها[ی سنتی] را کنار بزند، ولی الان از طریق بازار آمده و دوباره میخواهد همان طرح را اجرا کند. چرا، برای اینکه اگر شما بخواهی جامعه‌ای را تسلیم خود کنی، باید خانم‌ها را تسلیم کنی. باید لباسشان را تغییر بدی. لباس و فرهنگ‌شان را تغییر بدهی آن جامعه تسلیم می‌شود. برای همین است که ایران در این نقطه دارد مقاومت می‌کند.

خانواده‌گرایی در سند تحول ابراهیم رئیسی

همسر رئیس جمهور گفت، دولت آقای رئیسی از ابتدایی که آمد یک سندی  ارائه و تصویب کرد؛ یکی از محورهای مهم این سند -که این سند منتشر شد و همه دیدند که سند تحول دولت سیزدهم هست- خانواده‌گرایی است. در بحث خانواده‌گرایی بحث این هست که والدین قدرت انتخاب داشته باشند که فرزندشان چه چیزی یاد بگیرد. یک ماه پیش رئیس جمهوری به وزارت آموزش و پرورش رفتند، رئیس جمهور دو رقم کار می‌کنند؛ یکی اینکه به استان‌ها سفر می‌کنند برای اینکه نتیجه تصمیماتی که در مرکز گرفته می‌شود را در آن استان ببیند. دوم این است که به تک تک وزارتخانه‌ها سرکشی می‌کند، برای اینکه ببینند آن چیزی که تصمیم گرفتند، در وزارتخانه دارد اجرا می‌شود یا خیر. یک ماه پیش هم رفتند وزارت آموزش و پرورش. آنجا دوباره بحث خانواده‌گرایی رو پیگیری کردند… .

نه مردسالاری نه زن‌سالاری؛ وحدت، نیاز ماست

قبل از هرچیزی باید متحد شویم. باید بانوان با هم متحد شوند، باید از ظرفیت‌های این اتحاد استفاده کنند، این مقاومت فرهنگی در برابر مردسالاری که یا خیلی شکل قومی سنتی گذشته را دارد یا خیلی شکل امروزین انحطاطی دارد، این مردسالاری در واقع نباید تبدیل شود به زن سالاری، بلکه به همگرایی، به اتحاد، به صلح تبدیل شود، قبل از هرچیزی ما باید دنبال همگرایی زوجیت باشیم. قرآن میفرماید زوجیت، میفرماید از خودتان برای خودتان زوج آفریدیم، اصلا توی قرآن بحث جنسیت مطرح نمیشود، نمیگوید شما دوتا جنسید، باید با هم مبارزه کنید. ما [زن و مرد] نباید با هم مبارزه کنیم، ما نباید با مردان خانه خودمان مبارزه کنیم، ما نباید با همشهریان خودمان مبارزه کنیم، بلکه باید برویم سراغ روابط صلح‌آمیز. ما موافق نیستیم که زن سالاری بشود یا مردسالاری بشود هر دوش بد است.

صلح به معنای تسلیم و انفعال نیست

علم الهدی در ادامه نیز گفت،‌ ما باید صلح ایجاد کنیم، از ما انتظار هست که صلح را محقق کنیم، ولی صلح با تسلیم فرق می‌کند، صلح با انفعال فرق می‌کند، صلح با فعالیت همراه است، صلح با یاد دادن و همگرایی. گاهی بنظرم میرسد ما سرگرم دعواهای داخلی میشویم برای اینکه فراموش کنیم دشمن خارجی مان را… الان حداقل دویست کانال تلویزیونی دارد علیه فرهنگ مقاومت ایرانی، بخصوص زنان ایرانی تبلیغ میکند…  خانم ها باید یکبار دیگر دیدگاه امام خمینی را بخوانند؛ دیدگاه مقام معظم رهبری را بخوانند، قرآن را… احادیث را… ببینند پیامبر نظرشان چه بود… اگر دختران جوان ما کمی اهتمام بورزند و غیر از درس‌های معمولی که می‌خوانند، برگردند به فرهنگ اصیل خودمان و ببینند که ما در تعالیم‌مان چه چیزهای جالبی داریم؛ در واقع مقاومت فرهنگی در بین زنان شکل می‌گیرد و دقیقا جامعه به لحاظ فرهنگی مقاومتش بالا می‌رود.

پایان پیام/

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.